LA OSS TA DEL I VERDISKAPNINGEN!

Salg og kundeservice er bedriftens viktigste aktiviteter. For mange oppleves disse aktivitetene imidlertid også som krevende. Gjennom Televakt får dere tilgang til operatører med lang erfaring innenfor feltet. Hvorfor ikke dra fordel av denne kompetansen til å øke omsetningen og kundetilfredsheten i egen bedrift?

Våre operatører håndterer både innkommende og utgående salgssamtaler og i samarbeid med dere kan vi også tilby trening som gjør dem i stand til å gi førstelinjesupport til deres kunder. Det er vårt mål at et samarbeid med Televakt skal være lønnsomt for alle parter. Derfor tilbyr vi fleksible prismodeller som passer alle typer bedrifter. Ta kontakt for mer informasjon!

TYPISKE BRUKSOMRÅDER

  • Utgående salgssamtaler (cold calls)
  • Inngående salgssamtaler (ordremottak)
  • Avlastning i kampanjeperioder
  • Ordinær kundeservice
  • Leadgenerering

PASSER FOR

Alle bedrifter kan ha en interesse av å øke salget. Samtidig er det viktig å påse at kunden ivaretas, og ikke blir skadelidende, for eksempel ved «voksesmerter» i bedriften. Derfor er et samarbeid med Televakt på salg og kundeservice et fornuftig valg!

VISSTE DU AT…

98% mener at det å ikke få svar på telefon etterlater et dårlig inntrykk av bedriften
80% av potensielle kunder gir opp etter første forsøk på kontakt
75% av innringere legger ikke igjen melding på en automatisk telefonsvarer

NØKKELEGENSKAPER

Vår sentralbordtjeneste er en fleksibel tjeneste som kan tilpasses den enkelte bedrifts behov. Her trekker vi frem noen av tjenestens viktigste egenskaper. Punktene er langt fra utfyllende – ta kontakt for mer informasjon!

Hovedsekretær

En egen hovedsekretær gis opplæring i deres bedrift og de vanligste spørsmål fra innringer. Hovedsekretær er den som primært besvarer anrop til bedriften.

Beskjedhåndtering

Toveis beskjedmottak og beskjedformidling. Les og besvar meldinger pr. e-post, sms eller i Televakt-appen, som er tilgjengelig for Android og iPhone.

Sett-over

Samtaler fra sentralbordet kan settes over til rett ansatt eller avdeling. Fungerer med alle operatører, både i innland og utland!

Tilpasset åpningstid

Vi tilbyr full skreddersøm av åpningstider, også for de bedrifter som har behov for betjening utenfor vanlig kontortid, for eksempel kveld og helg.

Rapportering

All trafikk inn til sentralbordet loggføres. Foruten fortløpende meldingsvarsling tilbyr vi også daglige, ukentlige eller månedlige sammendrag.

APP TIL MOBILTELEFON

Et abonnement på vår telefonsekretærtjeneste inkluderer også anledning til å benytte seg av vår populære Televakt-app. Appen er å finne i utgaver for iPhone og Android og inkluderer blant annet følgende funksjonaliteter:

Meldingsvarsling

Meldinger fra innringere leveres direkte i appen ved hjelp av push-teknologi

Svar til innringer

Send svar til innringer med enkle trykk – eller la oss formidle svaret for deg!

Deleger til kollegaer

Deleger innkommende meldinger til kollegaer ved hjelp av enkle skjermtrykk

Interne meldinger

Bruk appen til å sende og motta beskjeder mellom kollegaer i bedriften

Statusoppdatering

Legg inn fravær og møter, og velg om du vil motta meldinger når du er opptatt

Revolution Slider Error: Slider with alias appslider not found.
Maybe you mean: ''